Orgona abszolútum

A közönséges orgona (Syringa vulgaris) az egyik legnépszerűbb és legismertebb növényünk, az anyák napi csokrok elmaradhatatlan alkotója. Úgy tartják, hogy „virágzásával beköszönt az igazi tavasz, májusi orgonaillat száll a levegőben”. Az idei időjárás ezt igencsak meghazudtolta, mert már javában virít a kertekben és a határban a virága.

Könnyen megismerhetjük, hisz a növény legfelső 2-3 rügypárjából fejlődik a virága, amely tömött bugákban nyílik, rendkívül illatos, kis, csöves virágokból áll maga a teljes virágzata, levelei szív alakúak, sötétzöldek. Eredetéről annyit tudunk, hogy a Balkánról származik, és a törökök hozták el a Kárpát-medencébe.

Az alapfaj orgonalila színű, fajtái lehetnek egyszerű vagy teltvirágúak, és színben, árnyalatban a fehértől a feketés-liláig terjedhetnek.

Az orgona virágából abszolút illóolajat is készítenek. A „Lilac Absolute Oil” az egyik legértékesebb és legritkább olaj a világon, rendkívül édes illatú és isteni aromájú.

Az orgona abszolútum értékes összetevője az olyan aromáknak, mint a parfümök, testápolók, illatos gyertyák, füstölők, szobafrissítők, szappanok és egyéb kozmetikumok. Csábító és enyhén nyugtató aromájával természetes antidepresszáns, és bizonyítottan nyugtató és felemelő hatást fejt ki a szorongásra és stabilizálja a harmonikus hangulatot. Enyhíti a kisebb fájdalmakat, gyulladásokat és nemkívánatos izomgörcsöket. Ez az abszolút olaj segít csökkenteni a nem kívánt bakteriális, vírusos és gombás fertőzéseket, így kiválóan alkalmas számtalan bőrprobléma kezelésére. Az orgona illóolaj helyi alkalmazása segít csökkenteni a ráncokat, valamint csökkenti a bőr megereszkedését, elősegítve a ragyogó és egészséges bőrt. Érzelmileg az orgona abszolútum ellazít és megnyugtat. Bátorít és elősegíti az érzékek felébredését.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése